U bent hier:

Nieuws

kerstpakketten

Per 1 januari 2015 is het voor de werkgever verplicht om  de werkkostenregeling toe te passen. Dit betekend dat de kerstpakketten dit jaar binnen de forfait van 1,2% van de totale loonsom vallen. 

De gelekte begrotingsstukken zijn door RTL Nieuws ingezien, zij spreken van een “feestbegroting”. Werkenden gaan er gemiddeld 2,6% op vooruit. Ondanks eerdere berichtgevingen gaan ook ouderen er nog een klein stukje op vooruit.

Alleenstaanden met een minimumloon gaan er 5,3% op vooruit, terwijl een alleenstaande ouder kan rekenen op een stijging van 4,4%. Bij werkenden zijn het de tweeverdieners met een salaris van anderhalf keer modaal en met kinderen die het sterkst aan koopkracht stijgen, 3,5%. Als beide ouders modaal verdienen dan is dat ongeveer 2,7%.

2 miljard extra krediet voor het MKB

Nederlandse pensioenfondsen, verzekeraars en banken gaan 2 miljard euro extra in het Nederlandse mkb investeren in komende drie jaar. Om dit mogelijk te maken, richt de Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) vandaag twee investeringsfondsen op. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) ondersteunt het private initiatief van institutionele beleggers en stelt garanties beschikbaar.

Op 30 januari 2015 is een besluit in werking getreden waarbij duidelijk is geworden dat de laadpaal bij de woning van de werknemer voor de zakelijke elektrische auto onbelast mag worden vergoed door de werkgever. De werkgever mag de laadpaal bij uw eigen woning laten plaatsen, maar u mag ook zelf de laadpaal aanschaffen en uw werkgever de daadwerkelijke aanschafkosten laten vergoeden. Over de waarde van de laadpaal hoeft geen bijtelling te worden berekend, het hoeft dus niet tot de cataloguswaarde van de auto worden gerekend.

Wijzigingen belastingen 2015 voor particulieren

In 2015 verandert een aantal belastingregels. Daarnaast zijn er voorstellen om belastingregels aan te passen. Deze voorstellen worden pas definitief als de Eerste Kamer er in december mee instemt.

 

Hoogte van uw toeslagen kan veranderen

Hebt u zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget? Dan kan de hoogte van uw toeslag veranderen. Meer informatie over de veranderingen vindt u bij Uw toeslagen in 2015.

Uw voorschotbeschikking voor 2015 vindt u vanaf 1 december in Mijn toeslagen.

 

Wijziging in belastingen (semi-)elektrische auto

In het tussenjaar 2016 verandert de autobelasting. Volledig elektrische auto’s worden helemaal vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Semi-elektrische auto’s voor de helft. Daarnaast wijzigt de fiscale bijtelling voor auto's van de zaak. Hoe 'schoner' de auto, hoe lager de bijtelling.

Pagina's

Verhuisbericht

Vanaf 15 januari 2018 zijn wij gestart in ons nieuwe kantoor, gevestigd aan de Rouaanstraat 18 in Groningen. (Letop: u vindt ons dus niet meer op het oude adres aan de Koningsweg)

Moderne bedrijfsadministraties

H&H in Groningen is een administratiekantoor van deze tijd. De armen gaan uit de mouwen wanneer een stapel ordners op verwerking wacht.  Daarbij maken wij ook gebruik van ICT.  Zo kunnen wij samen met onze klanten boekhouden. Lees meer